Obavijest za vrijeme trajanja posebne situacije uzrokovane epidemijom virusa COVID-19 

Poštovani pacijenti, poslovni partneri i drugi koji surađujete s nama, ili koristite naše usluge. 

Dental centar Čes je po preporukama kriznog stožera civilne zaštite prestao s direktnim prijemom pacijenata

 Sve upite, informacije ili savjete možete dobiti putem telefona 031/283-948 ili mobitela 099/2892355 te putem email adrese: info@dentist.hr putem facebook profila Dental centar Čes 

U nadi za što bržim povratkom u normalan život želimo Vam svu sreću, te ono najbitnije: poštujte odluke i preporuke civilnog stožera, ostanite doma i ostanite zdravi.

Vaš Dental centar Čes  

Dentalni implantati

Vrste usluga


Što su dentalni implantati?

Zubni implantati su vijci, odnosno nadomjesci od plemenitog metala titana koji zamjenjuju korijen zuba koji nedostaje. Titan je biološki najkompatibilniji materijal za ljudsku kost. Ugradnjom implantata izbjegavamo brušenje susjednih zubi. S druge pak strane implantatima omogućujemo potpuno bezubim pacijentima izradu fiksnog protetskog rada koji se ne vadi iz usta. 

Postupak ugradnje implantata 

Ugradnja implantata provodi se pod lokalnom anestezijom i u potpunosti je bezbolna. Na odabrano mjesto ugrađuje se vijak od titana (zubni implantati), koji se ostavlja 3 – 6 mjeseci da sraste sa kosti. Postupak srastanja naziva se oseointegracija i ključan je za uspjeh terapije.

Nakon toga implantat se otvara i kroz 2 – 4 tjedna zubno se meso oblikuje kako bi se dobio prirodan izgled (kao da zub izrasta iz mesa).

Slijedi protetski dio terapije – izrada zuba koji nedostaje.

Nakon ugradnje implantata vrlo je važno održavati pravilnu oralnu higijenu. Preporuča se korištenje interdentalnih četkica, konca i tuša za zube. Posjeti zubaru trebaju biti češći nego uobičajeno, najmanje 2 puta godišnje, a svake dvije godine potrebno je i snimiti rendgenskom snimkom stanje implantata (ortopantomogram).

Za većinu problema sa nedostatkom zuba postoje jednostavnija i jeftinija rješenja, no zubni implantati, tj. implantološka terapija daje dodatnu kvalitetu, udobnost, kao i trajnost i funkcionalnost.

Kontaktirajte nas

Naša adresa Stjepana Radića 50, 31000 Osijek