Oralna kirurgija

(Vrhunski stručnjaci za oralno zdravlje)

Oralna kirurgija specijalizirana je grana stomatologije koja se bavi dijagnozom, kirurškim i postkirurškim tretmanom različitih oralnih problema i bolesti.

Ova vrsta kirurgije može uključivati postupke poput vađenja zuba, kirurškog uklanjanja cista, postavljanja dentalnih implantata i ugradnje umjetne kosti u čeljust. Najčešći razlog za posjetu oralnom kirurgu je vađenje umnjaka, koji često uzrokuju probleme zbog nedostatka prostora u čeljusti ili nepravilnog rasta.

Standardna kirurška procedura - vađenje umnjaka

Umnjaci, ili treći kutnjaci, često uzrokuju probleme jer nemaju dovoljno prostora za normalan rast.

Mogu rasti pod kutom, ostati djelomično iznikli ili potpuno zadržani unutar čeljusti. To može dovesti do bolova, infekcija, oštećenja susjednih zuba i drugih oralnih problema. Vađenje umnjaka je uobičajena oralna kirurška procedura koja se provodi kako bi se spriječile ili riješile ove komplikacije.

vađenje-umnjaka-osijek-cijena
01

Koji su benefiti oralne kirurgije?

Rješavanje oralnih problema: kirurške intervencije mogu učinkovito riješiti probleme kao što su bol, infekcije i oštećenja zuba.

Poboljšanje oralnog zdravlja: uklanjanje problematičnih zuba ili cista smanjuje rizik od daljnjih komplikacija i poboljšava cjelokupno oralno zdravlje.

Priprema za daljnje stomatološke zahvate: kirurški zahvati mogu biti potrebni kao priprema za dentalne implantate ili druge protetske nadomjestke.

vađenje-umnjaka-osijek-cijena
02

Kako se provode zahvati oralne kirurgije?

Za početak, potrebna je konzultacija s oralnim kirurgom te RTG snimka čeljusti uz potencijalne druge pretrage.

Ovisno o vrsti zahvata, oralni kirurg će vam pripremiti plan terapije te dati upute vezane uz prehranu, lijekove ili druge mjere opreza. 

Prije svakog zahvata, pacijent dobiva lokalnu anesteziju, a kako bi se zahvat izveo bezbolno. 

Po izvršetku zahvata, pacijent dobiva upute za mjere opreza, dogovara se kontrolni pregled te prepisuju lijekovi ako je to potrebno. 

Važno je držati se uputa postoperativne njege, izbjegavati vruću i ljutu hranu te gazirana pića. Najbolje bi bilo jesti kašastu i mekanu hranu te izbjegavati mjesto rane. 

vađenje-umnjaka-osijek-cijena

Cijena

Redovnom kontrolom možemo pratiti stanje oralnog zdravlja i na vrijeme primijetiti jesu li potrebni kirurški zahvati. Više detalja i cijene preostalih usluga iz oralne kirurgije možete pronaći na stranici Cjenik.

  • Vađenje mliječnog zuba20,00 €
  • Vađenje zuba55,00 €
  • Komplicirano vađenje umnjaka80,00 €

Što kažu naši pacijenti?

Darija Lalić

Odličan dojam nakon prvog pregleda. Svi su vrlo susretljivi - od recepcije do doktora, koji mi je vrlo detaljno objasnio situaciju i odgovorio na sva moja pitanja. Izvrsna i brza komunikacija mailom i telefonski. Cijeli centar u Eurodomu izgleda vrhunski!

Stjepan Stjepanović

Sve pohvale, osoblje ugodno, profesionalno odrađeno, i sve preporuke!

Ankica Marković

Vrhunska stručnost, profesionalni pristup i najkvalitetnija usluga sve na jednom mjestu.

Vi pitate, mi odgovaramo

Imate dodatnih pitanja ili želite znati više?

Kontaktirajte nas i dogovorite BESPLATNE konzultacije s našim stručnjacima.

(Prvi pregled)

je BESPLATAN

Svakom pacijentu pružamo prvi besplatan pregled. Tako možete saznati sve potrebne informacije i plan terapije ili zahvata. Primjenjivo je za sve dentalne i estetske zahvate.