Zubne krunice i mostovi

(Do osmijeha uz kvalitetnu protetiku)

Zubne krunice i mostovi su fiksni protetski nadomjesci koji se koriste za obnovu oštećenih ili slomljenih zuba te kao njihova nadomjestak.

Zubnu protetiku izrađujemo u vlastitom zubotehničkom laboratoriju, što nam omogućuje brzu i kvalitetnu izradu. Cirkonske krunice se postavljaju preko pojedinačnih zuba, dok se mostovi koriste za zamjenu jednog ili više nedostajućih zuba, pričvršćujući se na susjedne zube ili implantate.

01

Kako izrađujemo zubne krunice i mostove?

Protetske radove izrađujemo u vlastitom zubotehničkom laboratoriju, koji je opremljen suvremenim uređajima.

Proces izrade se sastojci od više koraka, a svaki korak je strogo kontroliran. Ističemo izradu visoko kvalitetnih cirkonskih krunica koje omogućuju prirodan izgled, poput vlastitih zubi. 

02

Kako izgleda proces terapije te izrade krunice i mosta?

Proces terapije započinje rendgenskom snimkom kako bi se utvrdilo trenutno stanje čeljusti i predložilo najbolje rješenje.

Potom je potrebna priprema zubi tako što se liječe, uklanjaju ili popravljaju, ovisno o potrebi i stanju. 

Stomatolog digitalno skenira čeljust, a dentalni tehničari pripremaju 3D model novog izgleda čeljusti uz nadomjestke. 

Pacijent tijekom procesa izrade ima privremeni rad kako bi neometano funkcionirao. Izrađen rad se isprobava i moguće su manje prilagodbe, a potom se cementira na prebrušene zube. 

03

Oporavak i upute za održavanje

Sam proces pripreme za postavljanje zubnog mosta ili krunice je prilično brz i bezbolan.

Pacijenti mogu osjetiti blagu nelagodu ili osjetljivost na hladno ili toplo tijekom prvih nekoliko dana, ali to obično prolazi brzo. 

Važno je pridržavati se uputa stomatologa o održavanju oralne higijene i izbjegavanju pretjeranog pritiska na novo postavljene krunice ili mostove tijekom perioda oporavka. 

Cijena

Cijene protetskih radova možete pronaći na našoj stranici, a savjetujemo dolazak na besplatni pregled kako bi se utvrdilo što je najbolje rješenje. Nakon pregleda možete zatražiti financijsku ponudu, a koja obuhvaća cijeli proces terapije i zahvata.

  Što kažu naši pacijenti?

  Darija Lalić

  Odličan dojam nakon prvog pregleda. Svi su vrlo susretljivi - od recepcije do doktora, koji mi je vrlo detaljno objasnio situaciju i odgovorio na sva moja pitanja. Izvrsna i brza komunikacija mailom i telefonski. Cijeli centar u Eurodomu izgleda vrhunski!

  Stjepan Stjepanović

  Sve pohvale, osoblje ugodno, profesionalno odrađeno, i sve preporuke!

  Ankica Marković

  Vrhunska stručnost, profesionalni pristup i najkvalitetnija usluga sve na jednom mjestu.

  Vi pitate, mi odgovaramo

  Imate dodatnih pitanja ili želite znati više?

  Kontaktirajte nas i dogovorite BESPLATNE konzultacije s našim stručnjacima.

  (Prvi pregled)

  je BESPLATAN

  Svakom pacijentu pružamo prvi besplatan pregled. Tako možete saznati sve potrebne informacije i plan terapije ili zahvata. Primjenjivo je za sve dentalne i estetske zahvate.