Zubne proteze

(Do osmijeha uz kvalitetnu protetiku)

Zubne proteze su mobilni protetski nadomjesci koji se najčešće koriste kod bezubih pacijenata, a kako bi zamijenila cijelo zubalo. Ove proteze se obično izrađuju od akrilata, a pacijentima vraćaju funkcionalnost žvakanja te osmijeh na lice.

Vrste zubnih proteza:

 1. Totalne proteze: zamjenjuju sve zube u jednoj čeljusti, mobilne su i stavljaju se na desni.
 2. Parcijalne proteze: zamjenjuju samo dio zuba, pričvršćene su na preostale zube s pomoću kukica ili drugih pričvrsnih elemenata.
 3. Proteze na implantatima: fiksne proteze koje se postavljaju na implantate u čeljusti, pružajući stabilnost i funkcionalnost.
01

Tko je idealan kandidat?

Idealni kandidati za zubne proteze su osobe koje imaju veći broj nedostajućih zuba ili potpunu bezubost u jednoj ili obje čeljusti.

Također, kandidati trebaju imati dovoljno zdravih desnih tkiva i čeljusne kosti kako bi podržali proteze te biti spremni na prilagodbe i redovitu njegu proteza.

02

Kako izrađujemo zubne proteze?

Protetske radove izrađujemo u vlastitom zubotehničkom laboratoriju, koji je opremljen suvremenim uređajima. Proces izrade se sastojci od više koraka, a svaki korak je strogo kontroliran.

03

Kako izgleda proces izrade zubnih proteza?

Proces postavljanja zubnih proteza obično započinje temeljitim pregledom i digitalnim skeniranjem čeljusti kako bi se izradile prilagođene proteze.

Nakon toga, proteze će biti testirane i prilagođene pacijentu prije konačnog cementiranja ili pričvršćivanja na preostale zube ili implantate. Pacijent će dobiti upute o pravilnoj uporabi i njezi proteza.

04

Oporavak i upute za održavanje

Oporavak nakon postavljanja zubnih proteza može varirati ovisno o individualnim faktorima, ali pacijenti obično mogu očekivati kratkotrajnu prilagodbu i moguću nelagodu tijekom prvih nekoliko dana. 

Važno je pridržavati se uputa stomatologa o pravilnoj uporabi proteza i redovitoj oralnoj higijeni kako bi se osigurao uspješan oporavak.

Cijena

Cijene protetskih radova možete pronaći na našoj stranici, a savjetujemo dolazak na besplatni pregled kako bi se utvrdilo što je najbolje rješenje. Nakon pregleda možete zatražiti financijsku ponudu, a koja obuhvaća cijeli proces terapije i zahvata.

  Što kažu naši pacijenti?

  Darija Lalić

  Odličan dojam nakon prvog pregleda. Svi su vrlo susretljivi - od recepcije do doktora, koji mi je vrlo detaljno objasnio situaciju i odgovorio na sva moja pitanja. Izvrsna i brza komunikacija mailom i telefonski. Cijeli centar u Eurodomu izgleda vrhunski!

  Stjepan Stjepanović

  Sve pohvale, osoblje ugodno, profesionalno odrađeno, i sve preporuke!

  Ankica Marković

  Vrhunska stručnost, profesionalni pristup i najkvalitetnija usluga sve na jednom mjestu.

  Vi pitate, mi odgovaramo

  Imate dodatnih pitanja ili želite znati više?

  Kontaktirajte nas i dogovorite BESPLATNE konzultacije s našim stručnjacima.

  (Prvi pregled)

  je BESPLATAN

  Svakom pacijentu pružamo prvi besplatan pregled. Tako možete saznati sve potrebne informacije i plan terapije ili zahvata. Primjenjivo je za sve dentalne i estetske zahvate.