27.5.2024
Estetika

Zašto su lip-fileri jedna od najtraženijih estetskih usluga?

Jeste li zadovoljni izgledom vaših usana ili priželjkujete promjenu? Usne dolaze u raznim oblicima i veličinama, a promjenu izgleda najviše priželjkuju oni s tankim usnama ili usnama asimetričnog oblika.

S obzirom na to kako su usne jedne od prvih stvari koje primijetimo na drugima, mnoge se žene odlučuju na korekciju usana uz pomoć lip filera. I baš zato, lip fileri su jedna od najtraženijih estetskih usluga. Kako izgleda proces i kakve rezultate možete očekivati?

Zašto su lip fileri tabu tema?

Prije nego li prijeđemo na opis samog procesa, postavlja se pitanje zašto su lip fileri tabu tema. Sve do prije nekoliko godina, lip fileri nisu bili toliko tražena usluga, odnosno nije se primjećivao veći broj žena s istima. Danas, možemo vidjeti kako određene žene vole dodatno istaknuti usne zbog čega se lip fileri ponekad poistovjećuju s prenaglašenim usnama. No, to nije razlog da lip fileri budu tabu tema jer svaki pacijent zaslužuje individualni tretman i plan rada. 

Lip fileri

Besplatne konzultacije i individualan pristup 

Samim time, odlučite li se za uslugu lip filera, na besplatnim konzultacijama ćete saznati kolika količina je dovoljna za željeni oblik i koji je najbolji način za postizanje istog. Sve pacijente zainteresirane za uslugu, potičemo da se naruče za besplatne konzultacije kako bi saznali odgovore na sva pitanja te dobili plan tretmana i financijsku ponudu. Konzultacije su i odličan način za upoznavanje s doktoricama koje izvode estetske usluge kao i s našim načinom rada. 

Do punijih usana u svega nekoliko minuta 

Sam proces izvođenja lip filera ne traje dugo, a ovisi o količini koja se aplicira. Svaki tretman započinje s čišćenjem šminke s područja na i oko usana te dezinficiranjem istog. Nakon toga, slijedi nanošenje anestetske kreme koja se drži nekoliko minuta. Anestetska krema služi da površinski utrne usnice i ublaži osjećaj boli, no proces nije posve bezbolan. Osjeti se vrlo kratkotrajna bol prvi svakom ubodu iglice. Nakon dovršene aplikacije, doktorica će nježno masirati usne i pripaziti da se fileri pravilno rasporede, nakon čega slijedi i završna njega usana. 

lip fileri

Rezultati traju mjesecima, a preporučuje se i održavanje 

Za optimalne rezultate vrlo je važno da kod kuće sami ne masirate usne i da pripazite što radite idućih 24 do 48 h. Potom, kroz dva tjedna možete očekivati pravilno raspoređivanje filera. Najčešće pitanje koje se postavlja je koliko dugo fileri drže, odnosno koliko dugo traju rezultati. Trajanje rezultata je posve individualno, a u prosjeku traju između 6 do 12 mjeseci. Kod osoba koje prvi put rade lip filere, moguće je da se prije i razgrade, dok je kod osoba koje kontinuirano održavaju usne taj efekt dugotrajniji. Za održavanje željenog izgleda usana, savjetuje se ponovno apliciranje lip filera nakon što se isti razgrade ili ranije, u dogovoru s doktoricom. 

Lip fileri - prije i poslije

lip-fileri-za-usne-prije-i-poslije

Rezultati lip filera, usne su nakon aplikacije blago otečene, a konačan rezultat je suptilniji

Želite suptilno naglašene usne?

U Čes Dental&Estetic klinici vodimo se time kako svaki rad treba biti umjeren i u skladu s izgledom osobe. Uz konzultacije, zajedno ćemo doći do dogovora o željenom obliku usana, a svakako savjetujemo da započnete sa suptilnim naglašavanjem usana. U nastavku možete vidjeti primjer našeg rada na pacijentici koja je došla na održavanje te je nadopunila usne s lip filerima. Više informacija o lip filer tretmanu i koja je cijena, možete saznati na našoj stranici za estetske usluge lica.


Za sve informacije ili rezervaciju termina, možete nas kontaktirati putem telefonskog broja 031/283-948 ili putem e-maila info@dentist.hr


Foto: Čes Dental&Estetic