ClearCorrect aparatić za zube

(Za osmijeh pun samopouzdanja)

Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi dijagnozom, prevencijom i liječenjem nepravilnog položaja zuba i nepravilnosti u čeljusti.

Ova specijalnost usmjerena je na postizanje pravilnog zagriza i estetskog osmijeha te poboljšanje oralnog zdravlja. Ortodontske terapije mogu se preporučiti pacijentima svih dobnih skupina, od djece do odraslih, koji imaju estetske nepravilnosti ili problema sa zagrizom.

Prozirni aparatić za zube

Mobilni aparatić kakav danas prakticiramo jest u obliku prozirnih udlaga, brenda ClearCorrect. Udlage su izrađene su od prozirnog termoplastičnog materijala i diskretno se nose na zubima. Najveća prednost je neprimjetnost mobilnog aparatića, ali i njegova efikasnost. Prije početka terapije izrađuje se digitalni plan te ovisno o njemu, dobiva se određeni broj udlaga koje se redovito mijenjaju kako bi se postigao željeni pomak zuba i pravilan zagriz.

01

Koje su prednosti ClearCorrect aparatića?

Udobnost i neprimjetnost: ovi mobilni aparatići izrađeni su od tankog plastičnog materijala koji je na zubima gotovo neprimjetan, a vrlo udoban. Iz tog razloga, neće narušiti vašu estetiku. 

Učinkovitost: aparatići su vrlo učinkoviti i omogućeno je digitalno praćenje terapije i pomaka, a kako bi se pratio napredak. 

Lako se skidaju i mijenjaju: udlage se lako skidaju prije jela ili pića te prije pranja zubi, a potom se vraćaju na zube.

02

Kako izgleda terapija s ClearCorrect aparatićima?

Proces započinje s konzultacijama, gdje stomatolog provodi temeljiti pregled usta, zubi i čeljusti te razgovara s pacijentom o planu i trajanju terapije.

Stomatolog daje upute za potrebne daljnje pretrage poput dijagnostike ortopanom, uzimanja intraoralnog digitalnog otiska čeljusti te fotografiranja čeljusti, a kako bi se odredila dijagnoza i digitalni plan terapije. 

Za početak se priprema digitalni plan terapije koji pokazuje kako će se odvijati željene promjene i koliko vremena je potrebno za iste. Nakon pristanka, pacijentu se izrađuju setovi udlaga te iste dobiva uz upute za redovno mijenjanje. 

Kod ortodontske terapije najvažniji su kontrolni pregledi, a kako bi se pratila promjena te prilagodile udlage, po potrebi. Pacijent može osjetiti bol ili preosjetljivost uslijed djelovanja aparatića, a važno je slijediti upute za konzumiranje hrane te pravilno održavanje oralne higijene. 

Cijena

Cijena prozirnog aparatića za zube ovisi o trajanju terapije te broju udlaga koje se izrađuju za pacijenta.

  • Ortodontska mobilna terapija clear alignerima (ClearCorrect)1.300,00 - 2.500,00 €

Što kažu naši pacijenti?

Darija Lalić

Odličan dojam nakon prvog pregleda. Svi su vrlo susretljivi - od recepcije do doktora, koji mi je vrlo detaljno objasnio situaciju i odgovorio na sva moja pitanja. Izvrsna i brza komunikacija mailom i telefonski. Cijeli centar u Eurodomu izgleda vrhunski!

Stjepan Stjepanović

Sve pohvale, osoblje ugodno, profesionalno odrađeno, i sve preporuke!

Ankica Marković

Vrhunska stručnost, profesionalni pristup i najkvalitetnija usluga sve na jednom mjestu.

Vi pitate, mi odgovaramo

Imate dodatnih pitanja ili želite znati više?

Kontaktirajte nas i dogovorite BESPLATNE konzultacije s našim stručnjacima.

(Prvi pregled)

je BESPLATAN

Svakom pacijentu pružamo prvi besplatan pregled. Tako možete saznati sve potrebne informacije i plan terapije ili zahvata. Primjenjivo je za sve dentalne i estetske zahvate.