Ortodoncija

(Za lijep osmijeh pun samopouzdanja)

Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi dijagnozom, prevencijom i liječenjem nepravilnog položaja zuba i nepravilnosti u čeljusti.

Ova specijalnost usmjerena je na postizanje pravilnog zagriza i estetskog osmijeha te poboljšanje oralnog zdravlja. Ortodontske terapije mogu se preporučiti pacijentima svih dobnih skupina, od djece do odraslih, koji imaju estetske nepravilnosti ili problema sa zagrizom.

Fiksni ili mobilni aparatić

Fiksni aparatić oblik je tradicionalnog ortodontskog pomagala koji se sastoji od metalnih bravica i žica koje se koriste za postizanje pravilnog položaja zuba. Bravice se lijepe na površinu zuba, a žice se postavljaju kako bi se postigao željeni pomak zuba. 

Mobilni aparatić kakav danas prakticiramo jest u obliku prozirnih udlaga, brenda ClearCorrect. Izrađene su od prozirnog termoplastičnog materijala i diskretno se nose na zubima. Trajanje terapije ovisi i o broju udlaga koje se redovito mijenjaju kako bi se postigao željeni pomak zuba i pravilan zagriz.

01

Koji su benefiti ortodontske terapije?

Ispravljanje nepravilnosti: ortodontska terapija omogućuje ispravljanje nepravilnog postavljanja zuba, čime se poboljšava funkcija i estetika osmijeha.

Sprječavanje oralnih problema: pravilno postavljeni zubi lakše se održavaju čistima, smanjujući rizik od karijesa, gingivitisa i drugih oralnih bolesti.

Poboljšana samopouzdanje: lijep i pravilan osmijeh može poboljšati samopouzdanje i socijalnu interakciju.

02

Kako izgleda proces ortodontske terapije?

Proces započinje s konzultacijama, gdje stomatolog provodi temeljiti pregled usta, zubi i čeljusti te razgovara s pacijentom o procesu terapije te optimalnom izboru aparatića.

Stomatolog daje upute za potrebne daljnje pretrage poput dijagnostike ortopanom, uzimanja digitalnog otiska čeljusti te fotografiranja čeljusti i lica, a kako bi se odredila dijagnoza i plan terapije. 

Proces postavljanja aparatića ovisi o vrsti istog, gdje se fiksni postavlja na zube i žice se zatežu te prilagođavaju. Dok se mobilni aparatić izrađuje prema otisku i ovisno o plan, mijenja broj udlaga.  

Kod ortodontske terapije najvažniji su kontrolni pregledi, a na kojima stomatolog prilagođava aparatić ili priprema nove udlage. U oba slučajeva, pacijent može osjetiti bol ili preosjetljivost uslijed djelovanja aparatića, a važno je slijediti upute za konzumiranje hrane te pravilno održavanje oralne higijene.

Cijena

Cijena aparatića za zube ovisi o samoj vrsti aparatića, a detaljniji popis možete pronaći na našoj stranici Cjenik.

  • Ortodontska terapija fiksnim aparatićemod 1.000,00 € po čeljusti
  • Ortodontska mobilna terapija clear alignerima (ClearCorrect)1.300,00 - 2.500,00 €

Što kažu naši pacijenti?

Darija Lalić

Odličan dojam nakon prvog pregleda. Svi su vrlo susretljivi - od recepcije do doktora, koji mi je vrlo detaljno objasnio situaciju i odgovorio na sva moja pitanja. Izvrsna i brza komunikacija mailom i telefonski. Cijeli centar u Eurodomu izgleda vrhunski!

Stjepan Stjepanović

Sve pohvale, osoblje ugodno, profesionalno odrađeno, i sve preporuke!

Ankica Marković

Vrhunska stručnost, profesionalni pristup i najkvalitetnija usluga sve na jednom mjestu.

Vi pitate, mi odgovaramo

Imate dodatnih pitanja ili želite znati više?

Kontaktirajte nas i dogovorite BESPLATNE konzultacije s našim stručnjacima.

(Prvi pregled)

je BESPLATAN

Svakom pacijentu pružamo prvi besplatan pregled. Tako možete saznati sve potrebne informacije i plan terapije ili zahvata. Primjenjivo je za sve dentalne i estetske zahvate.